torsdag den 14. april 2016

Clematis

Det ville være synd at sige at jeg er god til Clematis. Den eneste jeg har haft i flere år, var en veletableret en der stod i en have ved vores hus på Fyn .
Sidste  år købte vi 2 stk.  "Blue Light " og "Multi Blue " . Det var kun Blue Light vi fik at se, den anden blev plantet for sent. Pt står Multi Blue med fine skud og Blue Ligt er "væk"  Dvs rødderne er fine, men ingen skud.  Læste så forleden at Clematis skal nusses om ligesom med roserne; Vand og gødning.  Vi var så bekymret over de pokkers stængler, så problemet er nok med Blue Light at den tørrede ud og nærmest visnede væk sidste år. Det skal så siges at jorden pt er så våd. Når vi planter roser pt, er der leret vådt jord mindst 50 cm nede, så jeg håber at den kommer igen. En fortalte så forleden, at hun lagde sten ved jorden omkring stænglerne. Hvad gør I andre ?  Tips modtages med kyshånd.
I lørdags var jeg til tøsehygge i Køge. Havde en aftale med en rosenmand om 3 stk.( fortælles en anden dag )  Sikke et torvemarked !  Jeg kunne have købt mig fattig i div. blomster. Der kom en Clematis med hjem og 2 duftpelargonier. Clematis Montana Rubens en er så fin. Kan læse mig frem til at den er hurtigvoksende og dufter fantastisk. Nu skal jeg så lige finde pladsen til den og Clematis Stolwijk Gold som kom med mig hjem i Tirsdags ;o)  Har kikket lidt på at plante dem i rosenbuerne, men hvad med plads til dem begge og vil den ene udkonkurrere den anden ?
God dag til jer
Kh Marianne

Clematis Blue Light 

Clematis Multi Blue
Clematis Montana Rubens
Clematis Stolwijk Gold

De fine duftpelargonier 

11 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Multi Blue har aldrig villet bo hos mig, jeg har prøvet flere gange. Jeg har rimeligt held med clematis, men de sidste jeg har købt i Tyskland har jeg ikke været heldig med, de er heller ikke kommet op. Der er dog held endnu for dig og mig, nogle gange komme de alligevel, selvom de ser døde ud. Jeg tror godt du kan plante begge clematis ved rosenbuen, jeg tror ikke, de udkonkurrerer hinanden. Du kan evt. plante lidt storkenæb ved roden for at give dem lidt skygge. Montana Rubens har aldrig duftet hos mig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth .. Okay, så skal jeg ikke græde, hvis den heller ikke vil gro her, den kære Multi Blue. Er den bare gået ud ?
   Super ide med storkenæb. Har en masse af dem, de må lige flyttes lidt
   På instagram roste de Montana Rubens til skyerne. Den har en duft som vanilje pt. men må se hvordan den arter sig, når den bliver større
   God aften
   Kh Marianne

   Slet
  2. Ja det må den være, væk er den i hvert fald. Det er ikke altid man kan se, om en clematis er gået ud, den kommer bare ikke igen. Ja en fodpose af storkenæb, men ikke for tæt på, så de kvæler clematissen.
   Der er flere Montana, som dufter men ikke Rubens.
   God aften

   Slet
  3. Googlede lidt. Kan sagtens være at det reelt er en Elisabeth, da den dufter af vanilje.
   Fandt også dette link : http://froekensolhat.blogspot.dk/2010/05/hvad-var-det-sa-lige-med-rubens.html

   Gravede ved rødderne på Blue Light, de er fine, så mon ikke den kommer

   Slet
  4. Ja jeg har også en, der dufter af vanille, min Rubens er købt i Netto, så det kan være hvad som helst, om Flemming han skriver. Din Blue Light skal nok komme, jeg har før dømt en clematis død, og så kom den alligevel.

   Slet
 2. Hej Marianne.Ja !!! det kan godt være svært at få klematis til at gro.........men det er ret vigtigt at plante den dybt og med godt dræn.
  Den du viser som Blue Light ligner altså mine to Multi Blue.
  Har haft den ene i mit drivhus en del år med stor succes.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. De ligner meget hinanden. Troede faktisk blue Light var Multi blue, men fandt lige skiltene fra sidste år. Umiddelbart bliver Multi blue mere mørk lilla. Har den jo også, men får den nok først at se i år. Hvis du googler Blue Light, kan du godt se at det er den jeg viser i blomst.
   Vi er meget i tvivl om hvor de 2 nye skal plantes. Vi prøver endnu engang .
   Dejlig weekend til dig
   Kh Marianne

   Slet
 3. Hei Marianne, clematis er nydelig, men ikke helt enkle å få til. Montana Rubens er nydelig, men den blomstret ikke hos meg der vi bodde før, tror jeg klippet den ned for tidlig... Så nydelig din Blue light er!
  Jeg har en som heter Piilu, den har klart seg. Kjøpte også en annen som jeg plantet i høst, ser den begynner å spire nå, så får håpe det går bra.
  Klem, Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida
   Nej held med dem, har jeg heller ikke rigtigt, Må lige kikke på den du nævner.
   God dag
   Kh Marianne

   Slet
 4. Sikken nogle fine clematis du har...spændt på jeg har lige sat Montana Rubens hvad har du den sammen med..Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Tak :) I øjeblikket står Rubens stadig i en krukke for sig selv. Kan ikke rigtig finde ud af det med roser og Clematis sammen. Mine slyngroser er jo nysat i efteråret og slet ikke kommet rigtig op og hvis nu de kvæles af clematis . Ja mange spekulationer. Har lige købt en lille rose pavillon , overvejer at den skal sættes opad dette.
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...