tirsdag den 5. april 2016

Lidt nyt fra staudehaven

Tiden flyver da afsted.  Håber I havde en dejlig påske . Her kom børnene hjem, altid dejligt at se dem . De blev nemlig boende på Fyn, da vi flyttede tilbage til Sjælland, men de er rigtig søde til at komme hjem.
I forbindelse med påskefrokost i familien, hentede vi stauder hos en kvinde i Gørlev. Hun havde skrevet i en gruppe på Facebook, at man kunne hente hosta og løvefod gratis hos hende, hvis man selv gravede dem op. Et tilbud jeg ikke kunne sige nej til . Vi fik så også en knold orange liljer med hjem.
Så har Caroline og jeg jo været i London i sidste uge. Skøn tur, som jeg vil vise billeder fra en anden dag og lidt tip mht overnatning, transport o.lign.
 Vi har jo gang i staudebedene.  Igen var Facebook genial. "Faldt " over Tove som sælger stauder til billige penge. I søndags var vi så dernede og hente 20 stk til haven.  Har lavet en staude side, som I kan kikke på, hvis I har lyst her;  Stauder .  Den er ligeså meget lavet til mig selv, så jeg kan holde styr på hvad jeg har plantet. Derudover bliver der flytte bla. Ridderspore, Storkenæb og Akelejer som skal fjernes fra et andet bed, der skal nedlægges inden de skal til at grave i vores have og lave offentlig kloak, som  vi skal tilkobles i løbet af 2016.  Yderligere har jeg sået akelejer sidste år, som jeg helt har glemt , de kommer også i det nye bed.  Er godt nok spændt på, hvilke akelejer det er :o)  Da jeg overhoved ikke mindes at der blev sået sådanne, men kan se udfra hvordan de er sat, at det er noget jeg har gjort og ikke selvsået .  Igen fik jeg en reminder til at sætte skilte ved det jeg planter ud.
Ellers gror alt jo stille og roligt i haven. Man kan næsten se fremgang for hver dag. Roserne er klippet ned. Nogle stykker kom helt ned på 10 cm pga stængelsyge. Et par stykker kom op i krukker til god og kærlig pleje. De har allerede sat fine nye skud. Så det vare ikke længe inden de kommer tilbage i jorden. Rød Willestrup er hevet op og sat i hønsegården. Her kommer de roser, som vi har opgivet . Den var 90 % død, tror pga frost. Måske kommer den igen, men tror ikke den bliver "god"  . En ny er bestilt.
Der står flere fine små spirer fra Pæonerne. Da vi flyttede ind , stod der pæoner flere steder dog uden at blomstre. Vi samlede dem i et bed. Sidste år blomstrede de heller ikke, så nu får de den sidste chance. Har ikke megen tålmodighed . Satte også et par knolde sidste år, men desværre har vi observeret mosegrise i netop det bed, så .
Mine forspirede frø kommer også så fint op. Thomas lavede en lille vækstbænk i haven.  Det kniber med pladsen i den, så han har lovet mig en ny i weekenden.
Nedenunder er der lidt billeder fra haven
Kh Marianne

Langt om længe rejste min påskeklokke sig fra jorden


Pæoner på vej 

Fine violer

påskeliljer. Løgene ligger i en bunke ovenpå nogle sten. Der
blev de smidt sidste sommer 

Hvad hedder denne ?

Ko driver- Primula. Fundet ude i grøften 
Min fine drivbænk

De nye stauder6 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Stauder skal der også til, godt du kan få foræret og finde nogle billige. Du har haft nogle travle dage med påske og London besøg, så kan jeg bedre forstå, vi ikke har hørt fra dig et stykke tid.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth . Ja tiden flyver afsted. Kan simpelthen ikke nå det hele, med både FB , instagram , blog og så vil jeg jo gerne ud og hygge i haven, men det kender du jo godt selv .
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne.Ja !!! alle de sociale medier er nogle værre tidsrøvere.
  Men dejligt at du kan få nogle stauder forærende.For de er da ikke til at undvære.
  Glæder mig til at se dit indlæg fra London.......skal jo selv en tur derover til juli.
  Fin lille drivbænk du har fået.Men kan da godt se at det kniber med pladsen.
  Her er der gang i et nyt dråbebed........har lige vist det i søndags.
  Spændende at skulle plante det til.
  Mener at de små blå blomster er scilla.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det er de virkelig og man vil jo så gerne være allevegne. Tænker hvordan kan folk der har et arbejde, dog nå det hele.
   Skal nok få lavet et indlæg , hvis du skal derovre på den årstid, så skal du simpelthen arrangere en tur i Kensintons garden, men mere om det senere. Hvor skal du bo henne ?
   Thomas har lige lavet en ny drivbænk til mig . Han er altså så sød .
   Tak for navnet, ja der må vare flere farvevariationer af Scilla
   Må lige ind og kikke på dit nye bed
   Dejlig aften til dig
   Kh Marianne

   Slet
  2. Hej Igen.Vi skal bo på Royal National i Bloomsbury kvateret..........tæt på British Museum.
   Det ligger fredeligt,men også centralt.Vi har boet der nogle gange.
   Glæder mig meget til at gense London.
   Knus Jette

   Slet
  3. Hej igen . Ligger da også skønt centralt . I nærheden af Covent Garden som jeg elsker. Bliver da også så skønt at komme afsted igen
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...