Haven før og nu


Da vi så på huset første gang i marts 2014, forelskede jeg mig i have med det samme.  Vi kunne ikke komme ind i huset, så indtil vi kunne se dette indefra, krydsede jeg både fingre og tæer. Tænk hvis det ikke levede op til forhåbningerne .  Dette gjorde det så gudskelov ;)
Hvad vi så ikke fornemmede , var at den bladløse bøgehæk ( pga årstiden ) nærmest var tjørnehækken i Tornerose. Vi fik et chok, da vi flyttede ind. Hækken var mellem 5- 8 meter høj omkring hele grunden og  flere steder var græsset erstattet af skovbund eller mos pga vildskud fra en masse træer bagerst i haven.  Sidst i august kom skovens arbejdere og klippede hele hækken ned.


Selve grunden er på 1800 m2 .  Huset , staldbygningen og indkørslen tager nok omkring de 400 m2. Her var ingen  bede i haven. Tidligere lejere havde  plantet omkring 15 roser rundt omkring i hegnet ud til hækken og lidt bonderoser.  Her er gamle frugttræer.  4 forskellige æbletræer. 3 pæretræer, de 2 af dem, en af  hver sin slags , står som espalier op af husets gavl mod syd . 2 blommetræer og et kæmpe kirsebærtræ.
Hvis du "løber " ned af siden, kommer billeder af haven fra start til nu


Haven 2014 

Nej Tornerose bor ikke inde bagvedUdsigten fra Terassen
Så kom der lys
Senere fjernede Thomas alle vildskudene og vi fik 300 m2 ekstra have.
Hækken blev nok lidt for lav, men gror jo ud igen 

Haven i 2015 


1 kommentar:

  1. Hej Marianne
    Velkommen i blogland, det ser ud til at være et dejligt sted, du bor.
    Kh Lisbeth som nu er fast læser hos dig :)

    SvarSlet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...