mandag den 7. december 2015

Lidt mere roser

Der har været lidt rose-roderi her i huset. Først fandt Thomas et navneskilt til en rose i den anden ende af haven , hvor der slet ikke er nogle roser. Gik ind og fandt rosepapirerne. Den var ikke plantet i nogle af de bede som jeg havde " oversigt " på . Fandt så et stykke papir på alle roserne i haven. Jo den boede da her .  Ind og tjekke sendt mails både til rosenposten og til Anton´s roser. Næ den var heller ikke " bestilt " . Langt om længe kom jeg i tanke om at vores ældste datter, havde 3 roser med til os i Nov og der var den iblandt. Nu er placeringen fundet . Det er ikke sådan med et hoved der ikke altid fungere.
Så pludselig lørdag formiddag, kom jeg i tanke om at vi havde plantet en rose forkert. Samme weekend, som vi fik alt det sne, havde Thomas gravet 5 roser ned og efterfølgende opdagede jeg at jeg havde byttet om på 2 roser. en ene ville blive 2-3 meter høj og den anden 120 cm. Så kom sneen og jeg glemte alt om det , ja indtil lørdag. Så endnu engang måtte han igang med spaden . Så blev The Lady Gardener også plantet.  Der er så 2 af de 5 roser, jeg ikke er helt med på hvor de står i det store rosenbed, men Thomas siger at han godt kan placere dem, så han bliver sendt ud i haven i morgen og så bliver det spændende om det så er dem, der dukker frem i foråret på de steder .
Nu er jorden blevet "normal " igen og ingen store plørehuller, så nu kan jeg bedre fornemme roserne i det store bed, hvor der er placeret 45 roser.
Det bliver så vildt at se dem alle i flor næste sommer. Thomas driller mig tit med, at enten kommer rådyrene og "plukker " hele haven eller også går de alle ud .
 Der er utroligt nok stadig roser der blomstre i haven. Trods både sne og frost vejr. Er dog spændt på om det snart slutter. Trods fantastisk vejr i dag med solskin, har vinden været kold og her sidst på dagen, var vi ned på et par grader og det kunne godt tyde på frost i nat .
Forsat god aften
Kh Marianne

Alan Titchmarsh

Artemis

Hot Chokolade

Austin Claire . Ja hun burde være hvid 

Mary Rose

Kronprinsesse Mary 

Munstead Wood

The Generous Gardener

The Pilgrim

6 kommentarer:

 1. Hej Marianne.Ja !!! det var da noget af en rosenhistorie .
  Og det bliver da et helt fantastisk syn med alle dine nye roser.
  Har også lige købt Kronprinsesse Mary.Men der er da flere af dem du viser som jeg godt kunne tænke mig.Men der er lige det med pladsen i en alm. villahave på 840 m2
  Tror jeg har omkring 25 roser.
  Jeg viser lidt om min julepyntning.......og er lige kommet hjem fra en dejlig bytur
  Hvor vi så alle Københavns julemarkeder og sluttede af med en tur i Tivoli.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Hvor lyder det hyggeligt med Kbh tur og tivoli. Skal derind med min mor på torsdag. Bliver hyggeligt med sådan en juletur .
   Købte Kronprinsesse Mary sidst i juni. Har været rigtig glad for hende, men har hørt at en syntes hun var noget sart , men det har jeg så ikke oplevet endnu
   Ja min rosenhave er blevet ret vild i år :D :D Nu går jeg hjemme, så kan det jo sagtens lade sig gøre. For hvis vi stadig havde travlt med 4 børn og begge fuldtidsjob så var det vist håbløst.
   Som jeg skriver; er jeg meget spændt på synet til sommer, men også pasningen.
   Så har du nok plads til andre smukke ting i din have .
   Kh Marianne

   Slet
 2. Ja men dog - ja med alle de roser, I har plantet i efteråret, kan jeg godt forstå, hvis nogen er plantet forkert eller er blevet væk, det er svært at holde styr på så mange på en gang. Men bare de alle er der, så går det nok, de kan jo flyttes igen. Vi har selv flyttet tre roser i dag, de stod for skygget, nu kom de ud i fuld sol.
  Det er dejligt, at nogle roser stadig blomstrer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Dejligt med lidt forståelse fra en haveejer :D .. Det var nok for vildt med regn på regn og så flytning og nyplantning af alle de roser. Jeg er spændt på om vi kommer til at opleve, som jer, at nogle må flyttes, men det må tiden vise. Ved at vi har plantet en historisk i forsommeren, som nok trives bedst i halvskygge, men nu må vi se.
   Dette milde vejr er da fantastisk. Endnu flere roser er på vej.
   God dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 3. Uh hvor bliver det fint med alle de roser, der er noget at holde styr på. Jeg elsker roser - selvfølgelig, hvem gør ikke det - men vi har ikke så mange, jeg synes at de er svære at have med at gøre, der er altid noget i vejen med mine roser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Tak for din søde kommentar . Så på et tidspunkt Ghita Nørby i tv eller også var det hendes bog, jeg læste; Hun lod roserne passe sig selv. Alle sygdomme måtte de selv bekæmpe ! Forbavsede mig noget.
   Har læst mig frem til at det største problem med roserne er vand og gødning, så måske problemet ligger der ? for ja de er da så smukke
   God dag til dig
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...