søndag den 20. marts 2016

Frø og løg til forspiring

Sikke et skønt vejr vi har haft i snart mange dage. Lysten til at komme i haven og gå igang er helt vild . Dog har vi stadig nattefrost, så jeg holder mig i skindet og starter op indenfor i første omgang.  Fik dog givet alle roser og div bede og planter en omgang gødning forleden dag. Det kunne kroppen så ikke lide, det med at svinge armene på den måde, så jeg lider stadig :(   Det har dog ikke holdt mig helt fra at sætte frø til forspiring og sætte lidt dahlia knolde.   Har mellem 20-30 dahlia knolde fra sidste år i kælderen, de forbliver dernede lidt endnu. Flere af dem er for store til forspiring og Thomas har haft travlt med sine projekter til at hente dem herop. Men Isabella Smidt fristede mig med et nyhedsbrev med smukke Dahlia, så der kom 3 stykker i kurven , sammen med en pose med 2 løg Purpursolhat .  Plantede også de løg fra Bilka, nu når jeg alligevel var igang. Dog alle i potter, som så bliver plantet ud senere.
Frø til forspiring er bla Akeleje, Blå Snerle, Ridderspore, Mælkeklokke, Lupin, Bjørnetidsel, Stormhat , Tobaksblomst og Frøkenhat. Nogle købt , andre byttet til.  Frøken hat kom op efter 2 dage , så det er da en der vil frem i livet. Mine Klokkeranke har stadig ikke vist sig :(
Thomas fik fræseren igang og det nye staudebed er lavet.  Så er det jo rart at have høns . Både igår efter at det var blevet fræset og i dag efter der kom hestemøg og kompost i ,  har hønsene fået lov til at skrabe i det. Thomas mener de falder ned at pinden i disse nætter  pga træthed ;)   Så nu skal jeg igang med at "indrette " bedene. Er med i en gruppe på facebook, hvor man kan købe stauder både som frø og som planter af private, så jeg har lavet en indkøbsseddel og skal hente lidt på Tordag .  Tænker jo meget  stauder til buketter, med alle de roser, bliver der jo nok roser til en enkelt eller 2 :D
Som skrevet fik roserne også gødning forleden dag. Rosengødning og ekstra kvælstof.  Er igang med at lave siderne omkring hver enkelt rosengruppe indenfor de historiske roser og blev pludselig opmærksom på at flere historiske men også de Engelske roser, skal have meget mere kvælstof end der er i rosengødningen og i alm gødning som man køber. Så er det godt at være gift med en tidligere praktiserende landmand. Vi har stadig et lager af gødning, som han brugte på markerne, så der blev drysset lidt ekstra rundt omkring.  Jeg har stadig ikke klippet roserne, selvom det kribler i fingrene for at komme igang.  Efter den omgang " dårligdom " jeg fik af at smide med gødning og en Londonstur om 9 dage, tør jeg simpelthen ikke, så de får lov til at stå uklippet til jeg kommer hjem igen .
Det er vores yngste datter og jeg der tager på en kort shoppingtur til London. Min bror bor derovre, så byen er ikke ukendt for os og tøjet er altså billigere end herhjemme. Man kan jo komme billigere til London end en retur billet fra Ringsted til København.  Har givet 278 kr for os begge retur !  Vi lander i Luton, som er en by udenfor London, men med en minibus til 80 kr for os begge retur, kommer vi helt ind til Oxford street. Vil skrive lidt om det, når vi har været afsted, for sådan en tur er altså ikke svær eller bekymrende at begive sig ud på.
Kh Marianne
Dorthea Liljer allevegne 
Smukt syn 
Thomas har lavet midlertidige hylder på vindueskarmene
Trængsel om pladsen
Håber på en udestue/ havehus næste år 
Sommer Hat vil frem i livet . 2 dage så var de oppe i lyset
Hønsene i går efter fræseren havde åbnet gildet
Midten skal tilsås med græs. Her havde jeg lidt Dahlia sidste år 
I dag efter der var kommet hestemøg og kompost i bedene 

Blomsterløgene vokser stadig. Åh hvor jeg glæder mig 
Lavendler
De har stået ude hele vinteren op mod en nordvæg. Er forbavset over at de stadig er friske 

4 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Ja pas nu på dig, du er sej og klarer såning alligevel. Jeg sår ikke meget, jeg synes ikke, jeg kan nå det sammen med alt det andet. Heldigvis har jeg en flink veninde, som forsyner mig med lidt sommerblomster, så det går nok. Det går også nok, at du ikke har klippet roser endnu, som vi kan se på facebook rosengruppen, er der mange som venter meget længere med at klippe. Så nyd du bare din London tur :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og tak, ja bliver nødt til at tage den med ro , men de trænger, de kære roser :D
   Er stadig meget i tvivl om hvad jeg skal gøre ude ved vejen. Reelt burde jeg jo klippe dem ned til 20 cm , men er ikke sikker på at alle overlever . Må kikke på det , når jeg er hjemme igen
   Super med sådan en blomsterveninde. Har fundet lidt steder hvor de sælger stauder til billige penge, så jeg hopper nok også over med for mange frø. Et staudebed skal jo også udvikle sig, så alt skal jo heller ikke stå klart denne sommer. Regner med at noget af bedet bliver brugt til rækker med sået frø, som så plantes videre når de kommer op.
   Dejlig aften til dig
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne.Der er da også godt gang i den hos dig.........men dejlig tid vi har lige nu hvor alting pibler op af jorden.Og dejligt med høns så i kan holde jer med både æg og gødning.
  Her er der også så småt begyndt på såningen.......men venter lidt med mine dahlia.Men har lige fået vasket mit drivhus ned.......og viser billeder derfra.Godt at det er overstået.

  Spændende med en Londontur............og sikke billigt at i kommer derover.Hvor skal i bo?
  Har jo været rigtig mange gange i London og skal derover igen til juli.For der er Hampton Flower Show.En stor oplevelse,da vi så det for tre år siden.Husk at tage masser af billeder.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det er så hyggeligt med høns og æg. Næste weekend flytter der 3 nye ind. Så vi skal af med 2. 1 pga alderdom, og ensom de mobber alt for meget. Hvis mobningsproblematikken ikke forsvinder ryger, den der er slemmest i flokken.
   Savner også mit drivhus, men det bliver ikke pt, der kommer et nyt . Nu starter vi ud med havehus, måske det løser problemet.
   Det show i England må da tjekkes ud. Vi skal bo mellem Nottinghill og Queensway tube. Ud til Baywatersroad. Så vi har kun et stop med undergrunden så er vi på Oxford street. Jeg var alene afsted sidste forår. Gik ikke så godt pga mine skader, så jeg var alt for stresset. Der boede jeg næsten ved Portobello road på et B&B. Så jeg kender området og hvis jeg bliver dårlig, kan Caroline selv tage undergrunden ind og shoppe og hygge sig ( hun er lige blevet 18 ) Bestilte billetten både til fly og hotel i julen , så vi har fået meget rabat på begge dele.
   Caroline vil gerne se selve London i mørke, der plejer vi jo at være hos min bror, så der skal nok tages en masse foto .
   God aften til dig
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...