torsdag den 7. april 2016

Regn , regn og atter regn.

 Sikke et vejr vi har i øjeblikket. Billeder skal tages mellem bygerne, men det er jo godt for roserne. Var ellers begyndt at overveje hvordan vi skulle få en masse liter hældt igennem jorden hos roserne, som man jo anbefaler allevegne, men det klarer vejrguderne pt. 
Vandt sørme en konkurrence her før påske på Instagram. Vandt en fin vandkande, en urtepotte og blomsterskilte  fra Xala Design .

Mine fine gaver. Blomsterskiltet, kan du skimte i kurven.

Så var det jo tirsdag forleden dag og tirsdag betyder Fysioterapeut og Bilka Slagelse.  Købte lidt stauder til haven og en rose som jeg bestemt ikke kunne leve uden; Chippendale. Den er plantet i Staudebedet.  Er lidt spændt på farvesammensætningen i hele bedet, men må se hvordan farverne arter sig og så flytte til efteråret om nødvendigt. Jeg flytter fra et der skal nedlægges og tager lidt fra et andet i haven, måske bliver der taget for meget fra det i forvejen etableret, men så må jeg jo købe lidt nyt ;o)
I går var jeg ude og klippe de sidste roser. Må tage tingene i små etaper. Fandt så 2 " nye " i indkørslen.  Thomas undre sig meget over, at vi har overset dem og hvorfor de ikke viste sig sidste sommer, men som tidligere nævnt var et stort område i indkørsel "jævnet med jorden " pga "man " ville fjerne nogle store træer og alle roserne var "slået ned ".  Spændende om de 2 roser viser deres værd til sommer
Rose 1
Rose 2 
Pga trængsel i vækstbænken, fik jeg Thomas til at lave endnu en, så jeg kunne få tømt udhuset for potter. Savner faktisk mit drivhus. Det er slet slet ikke optimalt at stå med de potter i mit rum i udhuset og jeg mangler jo lyset foroven, til at de vokser som de skal og bør. Håber lidt at vi køber et "lige pludseligt". Det skal ikke være så stort, da det ikke skal bruges til hyggerum på den måde. Planen er at vi skal have bygget et "havehus " - udestue,  ude foran vores udhus. Vi har snakket frem og tilbage mht at lægge sådan et hus ude i haven eller lade det være i nærheden af huset.  Vi er nået til at vi nok ikke vil bruge det på samme måde hvis vi skal gå "helt ned " i den anden ende af haven for at sidde i det.
Har jo opdaget at jeg har fået sået akelejer sidste sommer, som jeg ikke ved hvordan ser ud. Har bestemt at de ryger ind i hønsegården. Så ser gården ikke så kedelig ud og samtidig med kan jeg se farverne på dem.  Der er forresten flyttet nye høns ind hos os, mere om det en anden dag . Har vist snart et par hængepartier ;o)
Kh Marianne
Min nye vækstbænk bagerst. Der stod Dahlia på stedet sidste år, derfor er
der jord i stedet for græs. 
Mine løgplanter vokser og vokser
Engelsk græs fra Bilka
Hvid engelsk græs
En fin lille stedmoder

14 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Chippendale har jeg ikke, men har ofte tænkt på, at den må jeg også have.
  Den rose på billede nr. 2 ligner meget en vildrose, en der har sået sig selv, det er ikke sikkert, den kommer til at blomstre, men så ved I det og kan grave op og smide væk :)
  Vi har jo pavillionen hos os, den er vi glade for, men vi savner en udestue, hvor vi kan sidde om vinteren og kigge ud på fuglene og opbevare lidt planter. Det får vi nu ikke, så godt vi har pavillionen, som i øvrigt ikke er så dyr. Omkring 32.000, den må I studere nærmere, når I kommer til sommer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tjekkede lige den anden rose også. Umiddelbart ligner de hinanden på udseende og stængler. De må begge have været der sidste år.
   Vi må da vist lige kikke nærmere på jeres pavillon
   Kh Marianne

   Slet
  2. Hej Marianne
   Du får lige et link til Sofus, en dygtig ung mand, som selv har fundet på den fine pavillion, han kommer over hele landet http://shpavilloner.dk/
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. Super tak Lisbeth
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne, tak for din søde kommentar inde ved mig. Det er skønt med "venner" der deler Rosenglæden og Anton :o)...Fnis.
  Det var da en dejlig gave du har vundet, jeg er vild med vandkanden.
  Jeg vil glæde mig til at følge dig i din store have. Jeg er lige kommet på instagram så jeg er bestemt ikke nogen høg til det, men jeg vil prøve at se om jeg kan finde dig. Hvis du er på Pinterest, så har jeg derinde på min opslagstavler masser af god inspiration til hvordan man kan bygge med gamle vinduer. Du kan finde mig her https://dk.pinterest.com/casarosen/.
  Masser af havehilsner fra Linda.
  Ps Jeg har sat dig på min blogliste :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Linda. Sødt af dig .
   Den er altså også genial den vandkande. Ja dejligt med flere rosen- venner, så vi kan hente inspiration og ideer hos hinanden.
   Fandt dig på instagram, må lige ind på pinterest. Elsker sådanne kreative ideer
   God aften til dig
   Kh Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne
  Ja nu kan det snart være nok med al den regn, vi vil ha forår og sol og det kan ikke gå for stærkt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi. Vejrguderne hørte os. Sikke et skønt vejr vi har haft i weekenden
   God aften til dig
   Kh Marianne

   Slet
 4. Kære Marianne.
  Hvor det lyder godt de tanker om drivhus/ havehus /orangeri...spændende at læse om senere. Vi har selv samlet vinduer og jeg/vi er meget taknemlig over at have sådan et. Vi sidder mere der end selve sommerhuset..må sige du lige smutter til Slagelse så får jeg altså hjemve...gammel Næstveder..hvor kunne det være sjovt at ses engang...når vi er på de kanter ...god weekend .kh Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe. Vi er lidt i tvivl omkring brug af mange vinduer. De er ellers så flotte. Hvis det var kommet ned i haven, havde vi ingen problemer i dette, men det kommer til at ligger med sider ud til vejen og til golfbanen . Nu ser vi hvordan det ender.
   Hvor sjovt du er fra Næstved. Vi kan da sagtens mødes en dag i Slagelse. Jeg er fra Nordsjælland , men endte på Sygeplejeskole i Slagelse og boede der i nogle år. Var også " ungpige i huset " på et gods ved Slagelse. Så boede vi jo i knap 20 år 15 km syd for Kalundborg, så området er meget kendt .
   God aften/ sov dejligt til dig
   Kh Marianne

   Slet
 5. Hei Marianne, ja det har vært kaldt og mye regn i det siste her også, men i dag titter solen frem. Jeg er forkjølet og må holde meg inne... Så herlig med alle tulipanene dine, og krukkene dine er så fine... Ha en fil helg,
  Klem Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. God sent aften Ida. Håber du har fået det bedre. Her har vi haft det skønneste vejr i weekenden. De lover sol igen i morgen. Dog har vi stadig nattefrost, så jeg skal pakke vækstbænkene lidt ind om natten. Glæder mig så meget til tulipanerne blomstre.
   Dejlig mandag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 6. Hej Marianne.Det ville da blive skønt med en udestue.Er selv meget glad for min der er på 20 km..Skønt med et sted hvor du kan sidde og nyde det når vejret ikke lige arter sig.
  Og vil da også anbefale at i vælger at placere den oppe ved huset.
  Har selv brugt de sidste dage til at beplante mit nye dråbebed.Har du set det?
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Har lige været inde og ose på dine skønne billeder.
   Ja tror altså også vi får mest glæde af huset heroppe.
   God aften til dig
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...