onsdag den 4. maj 2016

Nye stauder og roser fra Polen

Dejligt med nyt til haven, når vejret er så skønt, som vi oplever i disse dage. Tænk de lover det forsætter .
I går fik jeg både stauderne fra Staudestedet og roserne jeg havde bestilt fra Polen.
Stauderne var så fint pakket ind i våde aviser, så der var ingen fare. Thomas undrede sig endda over at kassen var så tung ;)
Stauderne jeg har købt 

Glæder mig virkelig til at se dem i fuld flor

Havde bestilt 4 roser fra Polen , men fik 5 stk.  Var noget bekymret over den lange transport tid. Bestilte i torsdags, så de skulle tilbringe weekenden i en lastbil.  Frygten blev gjort til skamme. De var pakket i en lukket pose, så de var stadig fugtige da jeg åbnede posen.Den 5´rose var en engelsk rose ; Soul and the Heart

Havde igen i år plantet frø af Klokkeranke som jeg havde købt ingen af dem blev til noget, så i dag købte jeg en på en planteskole.  98 kr koster den. Sidste år fik jeg en blomst i nov og dagen efter den var sprunget ud fik vi 40 cm sne.  Nu vil jeg prøve at have den " rigtig " så må jeg se hvad jeg gør næste år.
Jeg har byttet frø med 2 have nørder på Instagram.  Desværre blev Bjørnetidsel frøene heller ikke til noget , så den kom også med hjem fra planteskolen .

Klokkeranke
Bjørnetidsel


Lidt billeder fra haven her i aftes

Kirsebærtræet er sprunget ud 
Kongelys
Bjergknopsurt 

Krybende Læbeløs

Klokke Frøstjerne 
Sjovt som alle løgene blomstre endnu engang, når de er sat ud i bedet efterfølgende 

Hortensia vil frem i lyset
Rosenbuerne er ved at være færdige.
Her til Constance Spry 

Har planlagt at plante en masse ud i weekenden. Dahlia, ærteblomster og flere af mine forspiret planter.  Nu må det nattefrost da forsvinde med de varme dage de lover fra nu af.  Pakker dog stadig mine hortensia ind om natten selvom vi ikke har haft nattefrost de sidste 2 nætter.
Håber I får nogle hyggelige kristelig himmelfartsdage med jeres nære.  Her står den på lidt familiebesøg og en Bakken tur på lørdag.  Lise Nøregaard skal navngive en rose derinde og vi har endnu tilgode at se Korsbæk .
Kh Marianne

10 kommentarer:

 1. Kære Marianne Der er da lidt og plante ud, ;-) Det er gode planter man får fra staudestedet, har også lige selv købt derfra. Viderunderlige roser, W& C skulle være rigtig flot hvid. Nu kan man næsten ikke vente på det rosenform, vel? Dejligt at se al foråret i din have knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina. Tak for dine søde ord. Ja de ser rigtig finde ud de stauder derfra. Købte sidste år fra et andet sted, der skulle jeg klippe en masse vissent af og der gik så længe før de kom. Her er man da sikker på at de alle er på vej . Glæder mig også vildt til roserne starter , tror slet ikke vi kan forestille os det blomsterhav vi kommer til at opleve.
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne
  Flotte billeder fra din have, kirsebærtræerne er så smukke nu. Jeg kan sidde og kigge ud på et blommetræ i blomst nu.
  Lækre stauder og roser, du har købt, jeg faldt for komtessen :) flot form blomsterne har.
  Har du Hugo Lykkes bog Gamle roser? Jeg har lige siddet og læst alt det bag i bogen, som man normalt springer over ;) meget interessant læsning, der står, at roserne sagtens kan tåle at ligge i flere uger i deres indpakning fra planteskolen. Jeg var nemlig også bekymret, da jeg fik roserne fra Polen, der er lang leveringstid.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Havde for 1½ måned siden bestilt en rose fra Bilka til en veninde. Eden rosen. Da den kom var den helt "ødelagt " af fugt. Den havde mug allevegne og voldsom stængelsyge. Beklagede mig til dem og de sendte selvfølgelig en ny . Den var pakket ind i 2 plastikposer. Vi klippede den næsten helt ned til podestedet , nu er den begyndt at spire, men ville da ikke give den videre til en veninde. Så vi fik en hver istedet for . Nu må jeg så se hvordan min egen opfører sig efterfølgende.
   Ja Baronessen er så fin. Bestiller du den så i Polen ?
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
  2. Hej Lisbeth. Havde for 1½ måned siden bestilt en rose fra Bilka til en veninde. Eden rosen. Da den kom var den helt "ødelagt " af fugt. Den havde mug allevegne og voldsom stængelsyge. Beklagede mig til dem og de sendte selvfølgelig en ny . Den var pakket ind i 2 plastikposer. Vi klippede den næsten helt ned til podestedet , nu er den begyndt at spire, men ville da ikke give den videre til en veninde. Så vi fik en hver istedet for . Nu må jeg så se hvordan min egen opfører sig efterfølgende.
   Ja Baronessen er så fin. Bestiller du den så i Polen ?
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne. hvor bliver din have altså bare endnu smukkere med de sidste køb du har gjort. De der roser de lokker godt nok :o) de er alle så smukke.
  Ang klokkeranke så har jeg lært at de skal forespires i noget der er højt. Et mælkekarton feks og de er meget lang tid om at komme. Jeg har haft dem de sidste 3 år og de er alle spiret. De har stået i en vinduskarm hvor de har fået formiddags sol.
  Rigtig god tur til Bakken, det er en oplevelse at se Korsbæk. Spændende hvordan rosen Lise Nørgaard skal døbe ser ud :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Sidste år havde jeg held med 1 frø ud af 6 stk. I år ingen , men måske jeg så skal prøve dit fif næste år. Lyder som at det er et forsøg værd.
   Ja Polen lokker med billige roser. Austin roserne koster 46 kr mener jeg . Portoen er de 100 kr som vi jo skal give allevegne herhjemme. Øv at de skal være så dyre at sende.
   Skal nok tage billeder fra Bakken.
   Dejlig solskinsdag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 4. Hei Marianne,så fine bilder fra din hage, riktig romantisk med kirsebærtreet i blomst...
  Godt det er varmere nå, mange flotte stauder du har. Ønsker meg også Kongslys i hagen. Ønsker deg fine dager, vi skal en tur på vår hytte på fjellet i helgen.
  Klem, Ida

  SvarSlet
 5. Hej Marianne.Dejligt billede fra din have.Og det er bare så smukt når vores træer blomstre..........og det gør mit store kirsebær også lige nu.
  Spændende med dine roser fra Polen.........det er der jo flere af bloggerne der også har købt derfra.
  Også mange dejlige stauder du har købt.Kan se at jeg har edn del af dem.
  Spændende med en tur til Korsbæk.........har spist på Postgården med vennerene.
  Når du tør tage dine dahlia ud så tør jeg da også.........er træt af dem i drivhuset.For nu skal der tomater-agurk-chilli og peberfrugter derind.
  Rigtig god weekend og god fornøjelse på Bakken Knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej.
  Hvor i Polen har du købet planterne? Har du et link? Tak.
  Vh Mellemmoelle

  SvarSlet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...