onsdag den 9. marts 2016

Forårsplaner

Solen skinner og de lover forår de kommende dage . Det er da kun til at blive glad og positiv i sjælen. 
Var til fysioterapeut i går, så formiddagen blev brugt på sofaen med "is " i nakken. Benyttede lejligheden til at opdatere mine rosesider her på bloggen.  Talte lige, 92 roser i haven har jeg endnu tilgode at se live ud af de 160 navngivende roser vi har  :D  Så står der nok 10 stykker langs bøgehækken, som husets tidligere beboer havde plantet.Håber de også kommer i blomst til sommer.  Afventer 4 nye roser fra Rosenposten, de skulle være afsendt, mere om dem når de er ankommet.
I går da jeg alligevel var i Slagelse, rundede jeg Bilka for at se om de havde fået roser hjem . Der røg en enkelt ned i vognen ;David Austin rosen; Scepter´d Isle.  Der var også flere spændende stauder både i potter og som løg.  Købte Gyldenlak og den fine stenbræk som potte og klokke frøstjerne, Skærmlilje, Stjerneskærm og Tidselkugle som "løg". Klokke frøstjerne fik jeg også en stikling af sidste år af en veninde.  Er spændt på om den kommer igen i år.
Fragtmanden kom igår med mit nye kastanjehegn fra Claus Dalby. Er forelsket i det rå og rustikke hegn og det vil passe så fint til afgrænsningen af staudehaven.  Har et andet stående i haven som nærmest adskiller forhaven med resten af haven. Dette bliver også brugt som støtte til ærteblomsterne, hvilket det nok også skal være i år, frøene ligger ihvertfald klar ;)
Thomas er gået igang med at få vores fræser forårsklar, han orker vist ikke alt det gravearbejde der ligger foran ham med at lave et større staudebed til mig. Vi skal have tømt et mindre staudebed. Vi er blevet varslet omkring tilkobling til offentlig kloak, hvilket indbefatter en pumpebrønd i vores have. Den bliver placeret op af hækken, lige ved siden af et stort rosenbed og det mindre staudebed. Først var jeg dybt bekymret over alle mine rosenbede, men de har lovet mig at jeg bestemmer "vejen" indtil vores  septiktank, så må jeg hellere være så sød og sørge for arbejdsplads ved pumpebrønden.
God aften til jer
Kh MarianneNu må vi se hvor stort det bliver
Sidste år havde jeg lidt Dahlia her.
Stenbræk og Gyldenlak


Lidt staude "løg "
Scepter´d Isle


9 kommentarer:

 1. Flot kastaniehegn og fint med Scepter d´isle, den er bare så skøn og dufter dejligt. Nogen gange har jeg lidt ondt af vores mænd, det er ikke altid lige sjovt for dem. Jeg håber, at de hører efter, når de skal grave i din have, ikke sjovt hvis de ødelægger noget.
  Jeg synes, du har mange roser, kan det "kun" blive til 92? Tænker det kun er de nye, du har nok flere :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det er nye roser, de 92 jeg ikke har set live endnu ;) Har 160 navngivende roser og så står der flere i hegnet op til bøgehækken, bla. Maxima og pink fairy ( tror jeg ) de andre havde godset nærmest " slået ned" . De er så på vej nu, så jeg glæder mig til at se hvem de er :D
   Vi tror lidt at det er "godset" selv der graver i haverne, så forhåbentlig lytter de efter
   Kh Marianne

   Slet
  2. Ja jeg mente da nok, at du havde stort set lige så mange som mig. Godset selv slået ned?? Bor I ved siden af et gods? Det er ikke helt nemt at forstå, det du skriver her :)

   Slet
  3. :D Ja vi bor til leje , huset har tidligere tilhørt Skjoldenæsholm . Nu er et andet gods ejer.

   Slet
 2. Ok - tak så forstår jeg det bedre. Håber I kan blive der meget længe det var ikke sjovt at skulle til at flytte alle roserne igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan bo her ubegrænset og har valgt at investere i roserne under alle omstændigheder. Vi synes vi er for gamle til at "starte forfra " med eget hus. Efter 5 år på Fyn og med min ulykke ved man aldrig hvad morgendagen bringer.

   Slet
  2. Ja det er jo rart med ubegrænset lejemål. Du har ret, man ved aldrig hvad morgendagen bringer. Så det er med at nyde det, mens man kan.

   Slet
 3. Dejligt du har så mange roser for er man i tvivl kan jeg altid se ind og kikke i dine roser...for det er da enormt det du har gang i. Dejligt du har pladsen til at udføre sine drømme.
  Håber også dit helbred kan holde til det men glæde ved HAVELIV er jo ren helse...kh Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe.
   Ja lige præcis, haven er balsam for sjælen. Ja der er godt nok kommet mange roser. Tror slet ikke vi kan forestille os den enorme farvestrålende have vi får midt på sommeren.
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...