fredag den 4. marts 2016

Kalenderen siger forår...

.. alt i haven er igang med at spire. Så i dag at bla. lupiner, hortensia og clematis er igang og sætter mange nye skud. Krydser alt for at hård frost er overstået for i år. Sidste år fik alle de nye skud på mine hortensia hård frost så de nærmest gik i dvale og kom meget senere igang igen og slet ikke blev så store, som de burde.
Roserne er også godt igang 

Sidste weekend "åbnede " Ringsted Planteforum for forårssæsonen med gratis rose og dejlige tilbud.  Der blev købt stedmoderblomster; 10 stk for 10kr.   Nok lidt for tidligt til udendørs plantning, selvom de vist sagtens kan tåle lidt frost men lader dem stå i udhuset om natten indtil videre.


Potterosen fra planteforum. Kommer i krukke senere på foråret 

Primula.  Købt i Fakta


Marts er også begyndende tid for forspiring. Har købt (som altid ) en masse frø som jeg har fået inspiration til i div bøger og på de socialemedier.  Yderligere ligger der flere frøposer fra sidste år. Frø fra de visne blomsterstande fra i sommer og frø som jeg har byttet mig frem til med andre have-freaks på facebook og instagram. Ja jeg forsøger mig igen med større staude-1.års blomster bede. Måske " knækker jeg nakken igen " og må kaste håndklædet i ringen fordi bedene kræver større fysisk anstrengelse end min krop formår, men det må komme an på en prøve.  Min søde mand, Thomas, som altid hjælper mig har heller ikke et landbrug som kræver ham 24/7 længere, så måske kan vi i fællesskab få det til at fungere .  Har bestemt mig til at jeg jeg kun forspirer det ,som er strengt nødvendigt og ikke starter alt fortidligt .  Hvem kender ikke til det med 10 cm lange stængler, der ligger hen af såbakken , fordi de ikke kan komme i jorden pga kulde eller til at alle vindueskarme i hele huset er fyldt med potter, fordi man ikke har tålmodighed til at de selv skal spire udenfor ;)
  I dag såede jeg klokkeranke. Den er længe om at spire, og sidste år kom kun 4 af de 8 frø der var i posen. Flere har problemer med at den i det hele taget spirer. Har fået at vide at den kan købes "igang"i plantecentre, måske værd at overveje, men posen var købt. Først lagde jeg dem i vand i 8 timer, hvorefter de blev lagt i hver sin lille potte. 7 stk i alt.  Har i år købt Vermiculite til at drysse over de små potter.  Ofte oplever jeg at flere kimplanter går til pga jorden er for våd eller kold  Dette produkt skulle holde jorden fugtig, uden at jorden bliver for våd eller sur. Nu prøver jeg og så må jeg se om det er sådan et mirakelmiddel som man påstår.
Igår kom posten med 2 nye bøger til samlingen.  Claus Dalbys bog forår, som er købt mhp inspiration til buketter og dekorationer og havebogen "Tante Grøns have", hvor man følger Tante Grøn´s have igennem et år. Har "mødt " Tante grøn på Instagram, hvor jeg dagligt nyder og inspireres af smukke billeder fra hendes have .
God weekend  Kh. Marianne

6 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Ja lad os håbe den hårde frost er slut for denne gang, vi vil nu allerhelst have forår med milde dage, men det bliver ikke denne weekend. Potterosen er rigtig fin, sikken en yndig farve.
  Med hensyn til klokkeranker, som jeg heller ikke har haft meget held med og helt er holdt op med at prøve. Her kan jeg anbefale dig, at sætte bakken på det varme badeværelsesgulv, det har hjulpet for mig. Det kan selvfølgelig også være, at du har noget mere avanceret som varmemåtter, men varme hjælper.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Desværre har vi ikke gulvvarme :( Men varme radiatorer ;) Så bakken står i en vindueskarm. Må se om der sker noget,ellers bliver den købt som plante i Kalundborg .
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej marianne.Ja !!! det forår lader da vente på sig.Men så må vi jo bruge tiden til at så og planlægge nye tiltag i haven.
  Men gode havebøger er da heller ikke værst.
  Har lige læst Tante Grøns dejlige bog for anden gang.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja den er da fantastisk Tante Grøns bog. Får en masse inspiration til stauder. Den bliver ihvertfald en bog der vil blive læst med mellemrum.
   Kh Marianne

   Slet
 3. Dejlige billeder og hvor jeg dog glæder mig til det bliver forår.
  Skønne bøger du har købt. Jeg har selv Claus Dalby's bog og den er jeg rigtig glad for. Den anden bog du har købt kender jeg ikke så godt, men den ser spændende ud.
  Rigtig god aften <3
  Knus Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Ja Claus Dalby´s er super mht dekorationer.Får selv mange ideer <3
   Den anden bog er rigtig god. Følger årets gang i haven også mange ideer og god inspiration til kommende projekter
   Tak og dejlig aften til dig
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...