onsdag den 20. april 2016

Sikke et dejligt vejr vi har haft i dag

Jeg fik pirklet lidt små planter i større potter og plantet lidt roser. Vi var forbi en Kiwi i går og de har så billige roser til 39 kr.  Jeg havde så de fleste men Beverly og Fellowship kom med hjem.  Fandt dog ud af at Fellowship er noget klein i blomsten, men nu er den plantet, så må jeg se om den skal flyttes i hønsegården . Her planter vi alt, som vi ikke vil have i haven :p
Forrige lørdag købte jeg også nye roser, hos Rosengartneren fra Stubbekøbing , på tovet i Køge. Her kom der en ny Rød Eden, den anden er død , en Kalmar og Charles August .
I weekenden skal vi en tur til Fyn og hygge med vores børn.  Der er planlagt en tur til JAS roser.  Krydser for at jeg kan holde mig bare lidt i skindet.
Alle mine dahlia knolde er også kommet op fra vinterhi i kælderen. Thomas er igang med at lavet et stort bed ude i indkørslen til dem. Læste fornyligt at de sagtens kan komme i jorden trods nattefrost. Problemet opstår først, når de er begyndt at spire og er kommet op over jordfladen.
Ellers er der også købt lidt forårs / sommer blomster til krukker. Desværre er vejrudsigten ikke til krukker udendøre. De lover jo frostvejr i weekenden , så grunden bliver støvsuges hver nat for blomster. Håber snart det vender .
Kh Marianne


Rød Eden. Den gamle stod bagerest i billedet. Her plantede vi
en magnolia i stedet for. Lidl havde dem til billige penge . 
Roserne fra Kiwi Violer kan altid finde en plads 
Perlehyacinter i haven 

19 kommentarer:

 1. Kære Marianne Du har da fået gjort et par gode indkøb ;-) sikke det oser af forårs sysler i din have. Dejligt med en tur til Fyn og JAS. Ham ville jeg ogsågerne besøge, jeg ville nok ikke kunne styre mig. God tur knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina. Tak, bliver hyggeligt med børnene. Nej det kan være svært at styre sig hos ham med de priser, men hvis jeg køber for mange skal der laves nyt bed og det tror jeg ikke Thomas orker pt .
   Kh Marinne

   Slet
 2. Marianne tror også du har det lidt mildere vejr end her i Nordjylland , du har da en skøn plet der hvor du bor.
  Jeg må da lige tjek kiwi heroppe, roserne kan da godt være gode alligevel.
  Ham JAS der har jeg hørt meget om, men så er der lige lidt at køre...så skal man den vej er det jo ok.ps, dine zink kasser er lækre...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe. Havde det ligesom dig mht roserne i Kiwi, men må sige at de er flotte og har en masse nye fine hvide rødder, da vi plantede dem.
   For os, trods bro billet kan det sagtens betale sig at kører derover. Selvfølgelig arrangere vi det sammen med besøg hos vores børn, som blev på Fyn , da vi flyttede retur til Sjælland. Pt. har jeg hørt at nogle af dem er nede på 25 kr stk ellers koster de 40-50 roser i potter dvs omkring 1/3 pris af hvad de koster andre steder om sommeren. Mener at have regnet ud at 6 roser hos ham , giver overskud når bro og benzin er betalt. Vi besøger så også Magtensbølle planteskole, ligger vel 15 min fra ham. De er også rigtig billige i alt indenfor planter.
   Tak mht zinkkasserne. Er også så glad for dem
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
  2. Glemte helt, tak for din søde kommentar omkring min have. Det er sådan en skøn have vi har. Det var faktisk den jeg faldt for, da vi så huset første gang. Når bøgehækken er lukket, er det nærmest en hule
   Kh Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne
  Det ser ud til at være fine roser, du har købt i Kiwi, de er allerede godt i gang.
  Jeg kom til at smile, da jeg så, du skrev, at du håbede, du kunne styre dig :)
  Det bliver vist svært. God tur/fornøjelse.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth. Ja vi var faktisk også imponeret over dem og rødderne havde fine hvide nye så rødder da vi plantede dem .
  Du skal ikke grine. Har skrevet en mail til ham på nogle stykker der er nævnt i gruppen og så ...
  Kh Marianne

  SvarSlet
 5. Ja og så ..... jeg skal også snart en tur til ham og har bestilt nogle, så må vi se, vi h skal kun på en endagstur og besøge sønnen, så vi har ikke meget tid, det kan vel begrænse indkøbene lidt :P
  Vil du gøre mig en tjeneste, når du er hos Jas? Vil du høre/se efter, hvilke engelske roser han har for tiden?
  Så ved jeg lidt om det, når jeg skal derover :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg nok . Har også selv bestilt "lidt" af dem. Jeg skal også begrænse mig. Skal hente ting hos vores datter, som skal opbevares hos os medens hun bor det nye sted. Ellers må jeg havde dem mellem benene :D
   Kh Marianne

   Slet
  2. Tak skal du have, ja man kan altid få plads til en ekstra rose, men i dette tilfælde kan det godt blive lidt svært :)
   God tur
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. Tak . Vi er enige. Man mangler altså hvad han reelt har. Overvejer at gå alle roserne igennem :D
   Kh Marianne

   Slet
 6. Hej Marianne

  Fin blog du har :-). Jeg bliver en smule nysgerrig... Du skriver flere gange at "så ryger den (diverse planter)bare ud i hønsegården". Har du helt ekseptionelt velopdragne høns? Jeg spørger fordi vores høns sørger for at der intet grønt er under 1 meters højde. Dog med undtagelse af et par velvoksne klynger brændenælder som får lov til at være i hønsegården af hensyn til sommerfugle. Der er også masser af hyldebuske/træer i hønsegården, alle bare under 1 meters højde. Kunne da være fint med lidt pynt i hønsegården hvis det var muligt :-).

  Synes ligesom Grethe også at dine zink-bakker er super fine og praktiske. Kan du huske hvor du har dem fra/ pris?

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte. Tusind tak for ros. Hønsene er ikke velopdragen , de graver også , men har et kæmpe område at være på. Hønsehuset ligger bag vores udhus, i den ene ende af grunden, her har de en mindre hønsegård. Herfra kan de gå i grundens længde og i en meter bred sti under/ ved siden af bøgehækken , ned i den anden ende af haven i en større hønsegård. Den kan ses bag mit staudebed på billedet ovenover. Ergo de har så megen plads at de ikke graver alt op hele tiden. Vi har sat stauder og roser derinde og 7-9-13 , de rør dem ikke. Thomas plantede nye bøgetræer i hækken i efteråret. De fik dog hver en flise omkring, så hønsene ikke gravede ved dem . Måske det var en ide du kan bruge. Lad planten få fat og jorden falder til. De graver jo fordi jorden er løsnet og de ved der er guf i den .
   Tak for ros mht zink bakkerne. Den ene er købt i jylland og den anden i en blomsterbutik her på sjælland. Hvis du bor i midt jylland, kan jeg finde sælger til dig omkring den store af dem. Kan ikke huske hvad den kostede
   God dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
  2. Hej Marianne, godt vi ikke har en Kiwi i slagelse endnu :o) det er alt for fristende med det tilbud på roser.
   Jeg er spænd på hvad du køber ovre ved Jas og hvad du finder ud af med de engelske Roser.
   Vejret var så dejligt i går, men desværre gik det meste af min dag med at køre hjem fra Aalborg. Det var tydeligt at se at mange af træerne og buskene ikke var så langt fremme deroppe nord på som det er her på sjælland.
   Masser af hilsner fra Linda

   Slet
  3. Hej Linda.. Jamen I har da fået en Kiwi i Slagelse :D Var i den i Tirsdags. Ligger ud af Sorøvej, næsten ude ved rundkørslen ved Skovsø. på højre side, når du kører ud af byen ... De havde rigtig mange .
   Pudsigt som vejret kan være så forskellig i vores lille land. Vi var også i Jylland for en måned siden, der kunne vi fornemme det samme. Thomas er tidl. praktiskerende landmand, så han holder altid øje med markerne og deres afgrøder ;)
   Du skal nok få et tip over hvad ham kære Anton har af de engelske. Det er også dem, der er skrevet på mailen, jeg har sendt i forvejen .
   God dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 7. Hei Marianne, håper du blir fornøyd med dine roser, i din store hage er det jo plass til mange...
  Gleder meg til å se når de blomstrer!
  Ønsker deg en hyggelig weekend til Fyn,
  Klem Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ida . Vi havde en dejlig tur over til vores unge mennesker. Dejligt de gerne vil have besøg af deres forældre. Der kommer garanteret mange billeder af roserne i fuld flor
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
 8. Hej Marianne.Ja !!! jeg er da også spændt på at se hvad du får med hjem fra Jas.Det er jo billige priser han holder sig.Kører jævnligt forbi på vej til min søster i Horsens.
  Men har endnu ikke været inde og købe nogle roser.
  Zinkbakker er slet ikke til at undvære..........købte en flot stor en i Family Garden.
  Glæder mig meget til at se din have når alle roserne blomster.
  God aften Knus Jette
  M

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld Jette, troede jeg havde svaret dig. Har lavet en liste i det næste indlæg. Ja der er virkelig penge at spare. Som jeg skriver, han har også mange af de nye roser og så til 50 kr !
   Elsker det zink. Desværre har private fundet ud af efterspørgelsen ;)
   Dejlig søndag til dig
   Kh Marianne

   Slet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...