onsdag den 1. juni 2016

Undskyld mit fravær, men ...

alt tid bliver brugt i haven pt.  Har en del "gamle " billeder og de bliver brugt i dette indlæg. Så det er ikke haven i dag I ser.
Sikke en fantatisk Maj måned vi har haft. Alt gror med lynets hast , desværre kommer der så ikke megen vand fra oven, så jeg har haft gang i vandslangen flere gange. Var faktisk dybt bekymret for vandregningen / forbruget. Thomas tjekkede det forleden dag og vi har brugt ca 10 m3 ekstra . Gudskelov er vi stadig ikke på den off. kloak, så det svare ca til 160 kr.  Ringsted kommune er dog igang med at grave vejen op , så vi skal forvente at inden efteråret er vi på off. kloak. Thomas er igang med at finde store tanke, så vi kan opsamle regnvand til næste år.  Størsteparten af mine roser er jo fra sidste år, så de skal jo have meget vand i år, så de kan sætte rødder.  Desværre skal "de " herind i haven og grave en brønd ned.  En sagde at de kunne klare det over hækken og en anden sagde at vi skulle fjerne et hegn, så vi er lidt spændte på hvad det ender med.  Hvis de skal ind i haven, kan vi fjerne en låge, så kun 3 roser skal op . Først troede vi det drejede sig om 8 roser, så 3 er billig sluppen, selvom det er noget øv.  Vi har allerede gravet en clematis op  og plantet den i en krukke. Den klarer flytningen fint.   Efterfølgende skal "privat kloakmester " grave fra brønden og indtil vores hus, men det har vi taget hensyn til omkring bede og roser.  
Vi var jo en tur på Ledreborg i Pinsen til livsstilsmesse.  Der var ikke så mange boder som sidste år og nok mere til kvinder og ikke meget for mænd . Lidt synd , hvis det skal være en familie udflugt.
Købte flere blomster med hjem bla 2 roser. Havde ellers bestemt mig for ikke at skulle have roser derfra, men de stod så smukt i blomst og har faktisk glædet mig over dem lige siden, så det bliver nok ikke sidste gang jeg gør dette . Mit nye banner er også blomster derfra.


Our last Summer

Morten Korch


Denne smukke petunia , kunne jeg ikke stå for. Den er vokset enormt siden.


Så følger lidt billeder fra maj-måned i haven 

Storkenæb
Hvid løjtnantshjerte
Storkenæb
flere storkenæb

Elsker syrener

Tvillingblomst

Stinkende hjertensfryd 

Akeleje Barlow Nora

De er nu fine .

Første rose der sprang ud blev Gloire de Dijon
Ukendt rose. Købt opstammet i Rema 1000

Håber at se flere af jer  til blogtræf på søndag i Geografisk have i Kolding
Kh Marianne7 kommentarer:

 1. Hei Marianne, det var hyggelig å høre fra deg igjen, håper du har det bra. Vakre roser og stauder du viser, gleder meg til å se flere rosebilder fra hagen din. Her er det også nydelig sommervær, bare så skjønt!
  Fant ved en tilfeldighet din instagram profil, selv er jeg ikke på instgram.
  Nyt sommerkvelden,

  Klem Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida. Ja er også på instagram. Alle de sociale medier er altså min dårlig samvittighed, magter det næsten ikke. Kan virkelig slet ikke forstå hvordan folk kan have et arbejde ved siden af :D
   Ja det sommervejr vi oplever i øjeblikket, er så skønt . Håber snart der springer flere roser ud. De står med fine knopper
   Dejlig aften til dig
   Kh Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne
  Ja det er ikke nemt at nå det hele, min Gloire er ikke sprunget ud endnu, men det varer ikke længe, den er halvt åben. Jeg kan godt forstå, at du har nydt de roser, du købte på livstilsmessen, lækkert med blomstrende roser lidt før.
  Ja men jeg regner med vi ses på søndag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Glæder mig virkelig til at møde dig på søndag. Ja du og jeg venter jo med længsel på roserne. Her står alle sådan set med knopper og nogle stykker burde springe ud i denne uge.
   Kh Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne.Dejligt med lidt nyt fra dig.Ja !! haven tager jo meget tid lige nu i det fantastiske vejr.
  Men lidt bøvlet med det vand.Men en god ide med store beholdere til at opsamle vandet.Vi har også gang i slangevognen næsten hver dag.For det er godt nok ikke meget vi har fået her hos os.
  Men dejlige billeder du viser fra din have.
  Her viser jeg min Alfred i blomst..........men flere er fulgt efter.
  Svært ikke at lade sig friste når man ser roser i blomst.
  Glæder mig til vi skal følges ad sammen med Linda på søndag.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Glæder mig så meget til en dag i jeres hyggelige selskab. Bliver så skønt med sådan en dag i plante eldorado :D
   Nej det vand. Har tjekket vejrudsigten for juni, det ser faktisk forsat ud til at vi skal vande .
   Flere af mine roser står med store knopper, så man kan se hvilken farve de er, så jeg krydser for at de viser deres pragt inden ugen er omme.
   Kh Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne, Åhhh de smukke roser. Den opstammede er godt nok sød. Her bliver der også vandet livligt, 3 timer i aftes så havde alle roserne fået vand.
  Ja sikken en dejlig dag vi skal have på søndag sammen med alle bloggerne og planterne. Ihh hvor jeg glæder mig.
  Knus fra Linda

  SvarSlet

Tak for besøget. Håber du har lyst til at skrive en lille hilsen, det er så hyggeligt

Roserne er begyndt at blomstre og ...

en ny flyttede ind ;o)  Vi var til aften-åben på den lokale planteskole torsdag aften. Der stod altså en opstammet rose og lokkede. Næsten ...